woensdag 1 oktober 2014
Mijn facebookvriendjes kennen de meeste van deze 'short stories' al, maar ik wilde ze toch nog even op deze blog delen met de andere meelezers. Enjoy! :)


 
Later..
"Pap! Ik wil later dierenarts, zanger én prof hockeyer worden, kan dat?"
Positief als altijd geef ik aan dat alles kan, maar als tip geef ik hem mee dat een vrouw en kinderen dan wel heel lastig gaan worden in verband met qualtity time. Hij denkt even na... "Ok, dan maar alleen dierenarts én prof hockeyer." Het is zo makkelijk.


Zielig
Ava bekijkt aandachtig een oudere heer die met krukken over straat loopt. Als deze meneer voorbij is haalt ze opgelucht adem, kijkt eerst samenzweerderig om zich heen en fluistert dan zachtjes dat ze dat zielig voor die meneer vindt en dat ze blij is dat haar opa niet op krukken loopt. Ik knik beamend en geef aan dat dit inderdaad wel heel zielig voor opa zou zijn. Ava trekt een wenkbrauw op. "Nou ook voor mij hoor!" "Met zo'n opa kun je toch niet vechten?"

Ruzie..
Jongens! (zucht) Jullie maken nog ruzie over de kleur van water!
"Pffffff hahahaha.. Papa.. Water heeft geen kleur!"
"Wellus! Wit!"

I rest my case..


Trots!
"Pap!! Ik heb de O gemaakt!!!"
Nu is dit op zich al een niet geringe prestatie voor een eerstejaars kleuter, echter deze enthousiaste kreet kwam vanaf het toilet. Tja... volgens mij moet je vader zijn om je daar trots over te voelen.


Sterrenspringen..
Een ijselijke kreet gevolgd door huilen, tranen, snottebellen, lichtelijke paniek en houtsplinters. Sterrenspringen + lattenbodems = slechte combinatie. Heel diepe zucht... Morgen maar weer naar de Gamma. ‪#‎waaromslopenkinderenaltijdalles‬


Vechten..
Dan zet ze haar allerliefste gezichtje op, compleet met grote bruine puppy ogen en wapperende wimpers en vraagt je dan vervolgens: "Pap, mag ik je na het eten nog heeeeeel even in elkaar slaan?" Wat zeg je dan he?!


Schoonmaaktip..
"Ja! Degene met de netste, schoonste en meest opgeruimde kamer krijgt morgen een gebakje uit school!" Meteen geef ik het goede voorbeeld door een plumeau driftig in het rond te zwaaien op 'the master bedroom' en geef aan dat ik het toch veel beter kan...
Het werkt!! Het werkt echt! Ze ruimen op en vinden het nog leuk ook! 


Poepje..
De hele straat geen water en dan hoor je vanaf het toilet "Papa!!! Hij doet het niet!!!" Tja, dan spoel je heel decadent ineens een drolletje weg met een fles spa.  


De Baas..
*loopt met oude cowboylaarsjes de trap op* "Mama! Van Papa mag ik wel deze laarsjes aan, want dan worden die nieuwe niet zo afgetrapt!" *doet armpjes over elkaar en kijkt hooghartig.* "En papa is natuurlijk wel de baas!"
Wie zou daar boven nu toch zo hard aan het lachen zijn?

0 comments:

Een reactie posten

StatCounter

Follow me on Twitter!