zaterdag 3 mei 2014

Al eerder schreef ik een stukje over de christelijke kleuterschool. Ooit hebben we namelijk, weloverwogen,  een goede school voor de kinderen uitgezocht. Alle voors en tegens tegen elkaar afgestreept en vooral ons gevoel laten spreken. Het toeval wil dat de school waar we uiteindelijk voor gekozen hebben een christelijke school is. De mensen die me kennen weten dat ik een geheel eigen mening heb over iets relatiefs als religie, maar als dat dan alleen maar inhoudt dat ze “dankbaar” zijn voor het begin van de dag en af en toe een paar van die liedjes leren, dan vind ik dat verder prima hoor.

Ok, als Ava achterop de fiets, met haar beide handjes in de lucht, heel hard “Hij is opgestaan, Hij Leeft! Hij Leeft!!” zingt, dan vraag ik wel even om een ander liedje. Het arme kind zingt gewoon een leuk liedje, zonder zich druk te maken over de strekking van de tekst, maar dat gaat me dan weer net iets te ver.

Thuis mag het wel. Thuis mag alles. Papa luistert naar metal, mama is van de top 40 en alles wat daar tussenin zit komt wel op de stereo voorbij. Muziek is de blikopener van de ziel, dus zing maar zo veel en zo hard als je wilt. Dus ja, ook die liedjes.

“Wil je een nieuw liedje horen pap?!”

Natuurlijk wil ik dat!

Genietend van haar schattige zachte kinderstemmetje, mij onderwijl verbazend over het gemak waarmee kleuters in no time een aantal coupletten in hun bolletjes weten te stampen, luister ik naar de tekst en kijk ik toe hoe ze haar oogjes dicht doet en haar vroomste gezichtje opzet.

“Met mijn handjes samen en mijn oogjes dicht, zit je zachtjes aan me, vader van het licht..”


… “Halt! Stop!”

Zit je zachtjes aan me?” “Gaat dat liedje echt zo Ava?”

Ava knikt driftig van ja en verzekert me dat de juf het liedje ook zo zingt.
Meteen raadpleeg ik Google en zoek ik naar de lyrics van bovenstaande song. Dat lukt ook gewoon bij die liedjes!  Phew.. tot mijn grote opluchting zie ik dat het zing ik zachtjes amen is..  “Amen Ava!”

Ava gelooft me niet helemaal en geeft aan dat ze het toch minder mooi vindt zo. Nou, lekker zo blijven zingen dan meid.. maar wel binnen in huis! :P


0 comments:

Een reactie posten

StatCounter

Follow me on Twitter!