donderdag 22 mei 2014

03:55 uur. 
"Pap! Er is brand! Ik zie overal vlammetjes beneden!"

Daar waar ik normaal eerst op de wekker zou kijken en dan, lichtelijk geprikkeld, een korte discussie zou voeren om de ernst van de situatie in te schatten, neemt nu een dierlijk gevoel van overleven bezit van me. Met vijf treden tegelijk ren ik naar beneden en kijk ik, met een wilde blik in mijn ogen, de woonkamer rond. Een dikke rooie kater op een kussentje doet geïrriteerd één oog open en kijkt me aan alsof hij wil zeggen, "Is er wat?"

Boos loop ik weer naar boven en boven aan de trap zie ik zijn glazige, dromerige ver-weg-blik al. Zucht... Sem slaapwandelt en heeft vaak erg levendige dromen. Ik stuur hem weer naar bed en ik zie hem als een  gehoorzame slungelige zombie weer naar zijn kamer sloffen. 

"Wat was dat nou vannacht?" Vroeg ik hem vanmorgen.
 Vragend kijkt hij naar me op.

Laat maar...

0 comments:

Een reactie posten

StatCounter

Follow me on Twitter!