woensdag 10 september 2014

Ava zit op de grond en maakt een prachtige piramide van de Hello Kitty duplo.  Sem zit over een grote map gebogen aan de tafel, een diepe zucht geeft aan hoe leuk hij dat vindt. Sem heeft voor de allereerste keer huiswerk en iedereen moet dat weten. Het zuchten en puffen gaat net zolang door tot Ava het opmerkt en vraagt wat er aan de hand is. “Ik heb heel veel huiswerk Ava! Wees jij maar blij dat jij dat nog niet hebt!” Is het antwoord. Ava haalt weinig onder de indruk haar schoudertjes op en stapelt weer een blokje op haar bouwsel. Het gezucht en gesteun gaat gewoon verder terwijl hij driftig in zijn map bladert. Het geheel maakt een 'bezige' indruk.

“Ik weet deze echt niet hoor Pap! Hij staat niet in de tekst!” Met een hulpeloze blik kijkt hij me aan.

Ik gluur over zijn schouder en ik zie een tiental vragen over een stukje tekst over luchtvaart. In de tekst zie ik al meteen het antwoord op zijn vraag en ik geef aan dat hij de tekst eerst maar eens goed moet lezen. Meer gezucht is het gevolg. “Jamaar ik heb de tekst al helemaal gelezen Pap!” Hij ziet aan mijn blik dat ik niet zomaar iets roep en op de Sem manier (gehaast, ongeduldig, rommelig) leest hij de tekst nog maar eens door. Met veel gevoel voor drama en gewapper met handen geeft hij wederom aan dat hij het echt nergens ziet staan.  Ik vertel hem het tweede stukje in de tekst nog eens rustig en goed te lezen en eindelijk ziet hij het dan ook! Blij pent hij het antwoord op en verdiept zich in de volgende vraag.

Exact hetzelfde tafereel als hierboven omschreven ontvouwt zich en wederom wendt hij zich tot zijn vader. “Het staat er nu echt niet in hoor pap!”.

Als ik vertel dat mijn ‘huiswerkbegeleiding’ hem een deel van zijn zakgeld gaat kosten als ík het antwoord wel in de tekst zie staan, geeft hij aan het toch nog even zelf te willen proberen. Ineens heeft hij toch op miraculeuze wijze ergens het geduld gevonden om de tekst van A tot Z uit te pluizen en zijn opdracht helemaal zelf én foutloos uit te voeren.

Pffffff… Klaar pap!” Mag ik dan nu nog heel even op de Wii?”

Na zoveel huiswerk heeft hij dat wel verdiend toch? ;)

0 comments:

Een reactie posten

StatCounter

Follow me on Twitter!