donderdag 13 februari 2014

Zo'n 5 dagen in de week is dit een terugkerend ritueel. Maar tijdens de koude periodes is dit toch wel het meest vervelend. Het gevecht tegen de wekker, nog donker buiten, het besef dat dit nog minimaal 22 jaar zo doorgaat en dan het moment dat je daadwerkelijk je warme bed verruilt voor de koude overloop. Brrrrr... Eerst het licht aan, de deuren van de kinderen open zodat ze rustig wakker kunnen worden, en dan vlug de sprint naar de koude badkamer voor een heerlijk warme, verkwikkende douche. Ik ben gek op douchen, daar neem ik echt de tijd voor. Scheren, tandenpoetsen, alles gebeurt onder de douche. Langzaam beslaat de badkamerspiegel en bouwt zich ook buiten het douchegordijn een behaaglijke warmte op in de badkamer. De kinderen weten het al precies, vlug de badkamer in en nog vlugger de deur weer dicht. Zo blijft de badkamer lekker warm. "Mogge Pap!" klinken twee opgewekte stemmetjes. Zo genieten we met z'n drieën, gezellig kletsend, van de warmte van de douche.

Maar dan... (er is altijd een maar) Dan volgt bijna altijd het moment dat 'de holbewoner' roet in het eten komt gooien door de deur helemaal open te zwaaien. Hierdoor ontsnapt alle warmte en verandert de badkamer in luttele seconden weer in een ijskoud hok. Mijn "Deur dicht!!" die daar meestal op volgt, is eigenlijk een zinloze vorm van schadebeperking, want echt lekker warm wordt het dan toch niet meer.

U vraagt zich vast af wie deze prehistorische persoonlijkheid is? Nou ik ook! Want ik heb deze persoon nog nooit echt gezien. "Hoe weet je dan dat het een holbewoner is?" hoor ik u vragen? Dat komt wellicht omdat na het moment dat de ijstijd in onze badkamer aanbreekt, "deze iemand" in accentloos Neanderthaals een soort van goedemorgen gromt.

Onlangs deed ik mijn beklag hierover bij mijn vrouw, onderwijl mijzelf rillend afdrogend in een wederom ijskoude badkamer. Toen kreeg IK zowaar het verwijt dat ik als een autist elke ochtend "Deur dicht!" riep!

Nou ja! ... en die autistische holbewoner met dat ochtendhumeur dan?

1 opmerking:

StatCounter

Follow me on Twitter!